Tientallen slachtoffers internetzwendel met tickets raveparty Fuse

© Younes Haidar/BRUZZ

Via een frauduleuze website zijn tientallen geïnteresseerden voor de raveparty van Fuse in de Hallepoorttunnel opgelicht. Zij betaalden 22,50 euro voor een vals ticket.

Het feest ter ere van de definitieve opening van de vernieuwde Hallepoorttunnel vond plaats op zaterdag 19 januari en was binnen een mum van tijd uitverkocht. 2.000 mensen betaalden elk 5 euro per ticket.

“Maar in de dagen na de ticketverkoop zagen we verschillende berichten over oplichting voorbijkomen”, vertelt Nick Ramoudt, zaakvoerder van Fuse. “We hebben direct melding gemaakt bij het Meldpunt Computercriminaliteit van de federale politie.”  Fuse waarschuwde ook voor de zwendel op zijn eigen Facebookpagina.

Via de frauduleuze website fusebrussels.be werden de neptickets verkocht voor 22,50 euro per stuk. De website werd na de melding van Fuse offline gehaald, maar de schade was toen al aangericht.

Gratis naar de afterparty

Tientallen feestvierders waren toen al in de val getrapt. “In totaal zijn zowat 50 mensen met een nepticket aan de deur verschenen”, vertelt Ramoudt. Zij werden niet binnengelaten. “Mijn inschatting is dat er niet heel veel meer gedupeerden zullen zijn. We hebben hun een gratis ticket voor de afterparty aangeboden.”

De nachtclub heeft via de provider van de valse website inmiddels de identiteit van de eigenaar achterhaald en doorgespeeld aan de politie. Fuse is van plan zichzelf burgerlijke partij te stellen vanwege de geleden imagoschade.

“Het is jammer dat een geslaagde avond zo'n bittere nasmaak krijgt. Als organisator sta je relatief machteloos tegen dit soort praktijken. We hopen dat de politie zijn werk doet en dat de gedupeerden hun geld terug kunnen krijgen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?