Vijf mogelijke smaakmakers voor een geslaagd Couleur Café

© Leen van Laethem

Voor wie niet verdwaalt in de Rue du Bien Manger, verstrikt raakt in slacklines, door een goeroe wordt bedwelmd in Namasté Village of te veel cocktails drinkt bij Mamafoufou, is er nog altijd muziek. Vijf mogelijke smaakmakers voor een geslaagd Couleur Café.

1622 CC angele

Angèle

Vorig jaar was ze nog ‘het zusje van’ met een hip Instagram-profiel, intussen schittert de ster van Angèle even fel als die van broerlief Roméo Elvis. Ja, ze is te zien op Werchter, Dour, Dranouter en Pukkelpop, maar de eerste hap uit haar festivalzomer neemt de nieuwbakken popprinses op Couleur Café. Die suikerspinzoete popsongs, die hese stem, die speelse danspasjes: zomerser wordt de zomer niet, jongens en meisjes. (30/6, 18.30, Red Stage)

 

1622 CC mahalia

Mahalia

Wie in maart niet binnen raakte in de AB Club voor het uitverkochte concert van Mahalia, krijgt dit weekend een herkansing. De zangeres doet de Britse r&b weer gloeien met veel soul, toefjes reggae en wereldwijze lyrics. Denk aan het overzeese nichtje van Lauryn Hill dat een fluwelen vuist maakt. Met ‘Sober’ en ‘I wish I missed my ex’ schoof ze al twee succulente stukjes van haar nieuwe album vooruit. Watertanden. (26/6, 19.00, Blue Stage)

 

1622 CC LeonBridges

Leon Bridges

Drie jaar terug bleek er een reïncarnatie van Sam Cooke onder zijn retro-outfit te huizen, maar vandaag staat Leon Bridges niet langer op een dieet van vintage soul. Op zijn recente tweede album verbreedde de 28-jarige Texaan met veel zwier zijn palet met Philly falsetsoul, broeierige jazz, hitsige r&b, discobolfunk en ninetieshiphop uit de coulissen van zijn jeugd. Nee, D’Angelo komt niet, maar Bridges is een fraai alternatief. (30/6, 22.30, Green Stage)

 

1622 CC GeorgeClintonPress

George Clinton

Straks wordt de grootvader van de P-funk 77 en hangt hij zijn kleurrijke pruik aan de haak. Eer het zover is, diept George Clinton nog één keer de vetste funkgroovers op uit zijn maggot brain, dat van Parliament en dat van Funkadelic en toont hij dat Kendrick Lamar hem er niet zomaar bij haalde voor ‘Wesley’s theory’ op To pimp a buttefly. Om het met een Funkadelic-classic te zeggen: zondag is het one nation under a groove! (30/6, 23.45, Red Stage)

 

1622 CC fatoumata diawara2

Fatoumata Diawara

De kleurrijkste ambassadeur van de Malinese muziek heet vandaag Fatoumata Diawara. Op haar nieuwe, tweede album Fenfo gooit de 36-jarige, inmiddels in Parijs wonende zangeres traditionele instrumenten als de kora en de ngoni in een bezwerende rondedans met westerse funk, soul en pop. Dat ze haar pappenheimers kent, bewees ze onlangs met de Britse elektropoppers van Disclosure. Een revelatie. (1/7, 16.45, Green Stage)

Couleur Café 2018

Op 29/6, 30/6 en 1/7 neemt Couleur Café opnieuw zijn intrek in het Ossegempark aan het Atomium. Ook BRUZZ is er weer bij met sfeerverslagen, foto's, interviews en nog veel meer. Volg het hier.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?