Volksfeest Bal National met Dan Peeters en Zwangere Guy

© Peter Detailleur

Om de nationale feestdag met een goeie fond te beginnen, zakken kiekefretters, nieuwsgierige expats en andere, in zwart-geel-rood versierde fuifnummers op de vooravond van 21 juli sinds jaar en dag af naar het Bal National in de Marollen.

De sfeer wordt er dit jaar verzekerd door de lokale charmezanger Dan Peeters, raptalent Zwangere Guy en de onvermijdelijke Lange Jojo, die weet hoe traditioneel gezwans met belgitude op te hitsen. Het resultaat is een volksfeest, waar friet, bier en, later op de avond ook nog, de zotternijen van Sttellla en de covers van The Magical Flying Thunderbirds u zullen trachten te verleiden tot treintjes, boten, ronde- en indianendansen waar u de volgende ochtend gegarandeerd spijt van hebt.

Uw houten kop en de bijbehorende gênante foto’s kan u dan trouwens verhandelen op de vlooienmarkt, die in het teken staat van de nationale feestdag.

> Bal National. 20/07, 19.00, Vossenplein, Brussel
> Volg het live op BRUZZ en BRUZZ.be vanaf 20.30u (en herbeleef de hoogtepunten van de avond in onze Best of op 21/7 na BRUZZ 24)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement