Wereldmuziek: onze top 3 van de week

Liefhebbers van wereldmuziek kunnen deze week kiezen uit een concert van Tamala - ofwel het nieuwste trio onder het Muziekpublique label -, een concert van het London Afrobeat Collective naar aanleiding van Felabration, en een mix van Baltische en West-Afrikaanse traditionele muziek met Solo & Indré.

TAMALA
Het trio is nieuw maar de muzikanten hebben bakken ervaring. De Senegalese zanger Mola Sylla staat niet enkel garant voor een adembenemende stem, maar bespeelt ook de traditionele West-Afrikaanse instrumenten xalam, kongoma, kalimba en percussie. Bao Sissoko is kind aan huis bij Muziekpublique, als koraleraar maar ook op verschillende albums van het label. Wouter Vandenabeele is dan weer België's avontuurlijkste violist. De nieuwe productie van het Muziekpublique label neemt je mee op reis tussen continenten en muzikale tradities.
> Molière. 13/10, 20.00, 8 euro > 14 euro, Elsene

FELABRATION
Elk jaar wordt rond 15 oktober, de geboortedatum van Fela Kuti, wereldwijd de Felabration georganiseerd: de viering van het leven, de muziek en de strijd van 'The Black President', de Godfather of afrobeat. In Brussel gebeurt dat bij Vk Concerts met het London Afrobeat Collective, een van de vaandeldragers van de internationale afrobeat revival. Zij komen voor het eerst naar Brussel met hun album Prime Minister, een aanklacht tegen wanpraktijken van politici en multinationals op een sterke muzikale groove, beide in trouwe Fela Kuti stijl! Tangawissi uit Brussel zal opwarmen voor de Britten. Echte Fela-aficionado's kunnen van 15.00 tot 18.00 uur terecht in Le Space voor een Felabration Talk met Mabinuori Idowu, de Nigeriaanse schrijver en activist die tien jaar aan de zijde van Fela leefde.
> Vk Concerts. 14/10, 20.00, 9 euro > 12 euro, Sint-Jans-Molenbeek

SOLO & INDRÉ
Een mix van Baltische en West-Afrikaanse traditionele muziek? Onmogelijk, zou je denken want die werelden liggen gewoon te ver van elkaar. Toch doen de Senegalese griot- en koraspeler Solo Cissokho en de Litouwse kanklėsspeelster Indrė Jurgelevičiūtė het rond twee eeuwenoude instrumenten. De kora is een 21-snarige West-Afrikaanse harp-luit en de kanklės een Baltische zither. Een ontmoeting tussen de warmte en de speelsheid van het zuidelijke halfrond met de melancholie en de rust van het noorden. Een interactieve conversatie opgebouwd rond de vrolijke, korrelige stem van Solo en de wat ingetogener zang van Indre.
> Bozar. 18/10, 20.00, 12 euro, Brussel

Best of Brussels

Elke week serveren we hier onze favoriete tentoonstellingen, party's, expo's, films, theater- en dansvoorstellingen en concerten.    
BRUZZ Magazine
deze week
  • Fietsersbond: 'Er zit een systeemfout in het Brussels verkeer'
  • Miljoenen voor openbare ruimte rond Zuidstation
  • Langspeelfilm van Patrick Van Antwerpen opnieuw uitgebracht
  • Lees online
deze week
  • Kaat Beels & Nathalie Basteyns: 'Niet iedereen wil Star Wars zien'
  • Melanie De Biasio: Jamais à bout de souffle
  • The Van Jets: The rock quartet releases the beast
  • Lees online
Neem een abonnement