Win ons Album Van De Dag: 'Brol' van Angèle

© rv

Eindelijk is het debuut van Angèle onder ons! Wij bombarderen dat kleinood, 'Brol', meteen tot ons Album Van De Dag. Je hoort vrijdag de beste liedjes uit die plaat, mét commentaar van de Brusselse zangeres herself erbij.

't Is een popjuweeltje, die eersteling van Angèle, ons favoriete Brusselse Instagramicoon, tevens tourmaatje van Damso, zus van Roméo Elvis en singersongwriter extraordinaire.

Wij vroegen haar om wat uitleg bij de beste liedjes uit 'Brol' en kijk, de Brusselse popnimf gehoorzaamde gedwee.

De keuze van Angèle:

'Balance Ton Quoi': "Een liedje over alledaags seksisme, maar dan op een vederlichte manier gebracht. Waarom zou je zo'n thema niet met humor kunnen brengen?"

'La Thune': "Wat mij betreft gaat dit over de sociale media en de roem die je erdoor krijgt. Tegelijkertijd is het een kritiek op de sociale media: het is behoorlijk verslavend en het bulkt er van de 'blingbling'. Niets is wat het lijkt."

'Victime Des Réseaux': "Een knipoogje naar 'Victime De La Mode' van MC Solaar, een goeie vriend van me. In dat liedje zong hij over ene Dominique, die niet genoeg kreeg van plastische chirurgie. Ik heb dat personage naar 2018 verplaatst waar ze nu niet alleen een slachtoffer van trends en mode is maar ook eentje van sociale media."

'Je Veux Tes Yeux': "Ik schreef dit nummer voor mijn geliefde... omdat ik naar zijn ogen verlangde (lacht). Het is een liefdesliedje over virtuele liefde in 2018. Over hoe je verliefd kan worden op iemand zonder die persoon in levende lijve te moeten benaderen."

'Tout Oublier': "Een liedje met mijn broer, Roméo Elvis. We praten er over hoe je in het leven soms wordt verplicht om gelukkig te zijn en om een facade van geluk op te trekken, vooral in het beroep dat wij allebei hebben gekozen."

'Jalousie': "Hier zing ik over de jaloezie alsof het een gruwelijke ziekte is. Ik spreek er de jaloezie aan alsof het een personage is".

Je hoort alle liedjes de hele dag in onze radioprogramma's, met commentaar van Angèle. We geven ook exemplaartjes van het album weg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?