22/03

Anne Teresa De Keersmaeker herdenkt aanslagen met verbindingsritueel

In het kader van de herdenking van de aanslagen zal de Brusselse danseres en choreografe Anne Teresa De Keersmaeker samen met de studenten van PARTS een herdenkingsritueel opvoeren in BOZAR. Iedereen is welkom om deel te nemen aan het verbindingsritueel en mee te stappen naar het herdenkingsmoment aan het Beursgebouw.

Samen met Cirkels-We Have The Choice, dat op 22 maart over heel Brussel momenten van herdenking en bezinning organiseert, zal De Keersmaeker samen met de studenten van haar dansschool PARTS “een heel eenvoudig maar integer” ritueel opvoeren, klinkt het. Iedereen is welkom om 15.00 uur in de Hortahal in BOZAR om deel te nemen aan wat ‘een Ritueel van Verbinding’ wordt genoemd. Veel meer kan De Keersmaeker, die nog in volle voorbereiding is, nog niet kwijt over het ritueel.

In BOZAR start nu vrijdag ook de expo Light and Shadow, met foto’s van Johan Van Steen, een van de slachtoffers van de aanslag in Maalbeek. Zijn vrouw Kristin Verellen organiseert er met de Cirkels momenten van bezinning en verbinding.

Na het ritueel van De Keersmaeker en PARTS zal iedereen ook samen naar het Beursgebouw stappen. Ook van het gemeenteplein van Sint-Jans-Molenbeek, het Luxemburgplein en het station van Brussel-Noord zullen groepen Brusselaars samen richting Beursplein stappen. Daar is er vanaf 16.00 uur een herdenkingsmoment van burgers onder de noemer “Samen Eén/Tous Ensemble/All United”.

Een jaar later

Op 22 maart liggen de aanslagen op de luchthaven en in metrostation Maalbeek een jaar achter ons. Hoe is de stad ondertussen veranderd? Wat maken de nabestaanden door? En wat zijn de sleutels om uit de huidige crisis te raken? Het zijn maar enkele vragen waarop we in ons dossier "Een jaar later" een antwoord proberen te geven.  Lees hier het volledige overzicht van hoe BRUZZ de aanslagen herdenkt.  
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • Achter de gevels van sociale woningen: schimmel, ratten en enkel koud water
  • Fons Leroy (VDAB): 'Toekomst Brusselse werklozen ligt in de Rand'
  • Vzw Vogelzang Anderlecht: 'De verstedelijking jaagt de laatste steenuil weg'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Jef Neve & Natalia: liefde voor muziek (en elkaar)
  • Wauter Mannaert: Bédéiste à la main verte
  • Quartett: Rosas & STAN's dangerous liaison
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement