Barastraat wordt audiovisuele bijenkorf

Jean-Marie Binst
© Brussel Deze Week
08/04/2010
In maart namen dertien jonge bedrijven hun intrek op de eerste verdieping (2.500 vierkante meter) van het nieuwe 'huis van de communicatie' en bedrijvencentrum Audiovisual & Creative Business (ACB) Factory in de Barastraat.

Nu wordt de gelijkvloerse etage (8.000 vierkante meter) ingericht, met polyvalente ruimtes voor tentoonstellingen en evenementen, film- en geluidstudio's en vergaderzalen (van 20 tot 1.300 vierkante meter groot). Het werk aan een brasserie/restaurant gaat van start in april. De 'eetloft' zal uitgebaat worden door Cook & Book (nu al in Wolubilis) in samenwerking met Brouwerij Moortgat, Achteraan komt parkeergelegenheid voor vijftig auto's.

Het industriële pand werd in 2004 door de Gomb aangekocht en tegen december 2009 grotendeels gerenoveerd (oorspronkelijk gebudgetteerd op 3,3 miljoen euro), in hoofdzaak met federaal geld van Beliris en de Europese Structurele Fondsen.

Er is plaats om tot 35 ondernemingen uit de audiovisuele en creatieve sector op één plek onderdak te geven (met nu al een bezettingsgraad van 35 procent). De tweede verdieping (1.700 vierkante meter) wordt bijna volledig ingepalmd door federaties en beroepsverenigingen uit de mediasector, van de Vlaamse Dagbladpers, Mediar­gus, AAC, CCB en IAB tot Copiepresse en Febelma (Belgische magazines). Dit samenwerkingsinitiatief wil de onafhankelijke groeperingen kansen bieden tot het ontwikkelen van synergie in de sector.

ACB Factory ligt aan de Barastraat 173-177 (op de hoek met de Tweestationsstraat).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni