Brusselaars winnen belangrijke persfotoprijzen

JC
© BRUZZ
28/03/2019

Brusselaars Dieter Telemans en Kristof Vadino hebben de award voor de beste persfoto van cameramerk Nikon gewonnen. Dat is een van de belangrijkste bekroningen voor professionele persfotografen in ons land. Telemans ging met de hoofdvogel lopen met z'n beeld van de gele hesjes-betoging.

De awards worden toegekend door een professionele jury. Daarin zetelen heel wat beeldredactiechefs van belangrijke Belgische kranten, magazines en persagentschappen. Telemans won de prijs voor beste nieuwsfoto met zijn beeld van tijdens de betoging van de 'gele hesjes' in Brussel. “Het lijkt haast alsof dit beeld in scène is gezet. Hierdoor wordt het een universeel, alles duidend beeld," zei de jury daarover.

Ook de 'Stories Award' ging naar een Brusselaar, dat is de prijs voor een journalistieke beeldreportage. Kristof Vadino won de prijs voor z'n reeks 'Rohingya op de vlucht'. In een reeks zwart-witbeelden toont hij de Myanmarese minderheidsgroep. De jury was vooral vol lof over zijn lichtspel. “Je voelt de ambitie van de fotograaf om het verhaal goed en juist te vertellen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Cultuurnieuws, Nikon Press Photo Awards, Dieter Telemans, kristof vadino

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni