De aanraders van Frédéric Nicolay

Sam Steverlynck
© Agenda Magazine
13/10/2011
Een avondje stappen in Brussel is haast onmogelijk zonder in één van de door Frédéric Nicolay bedachte cafés te belanden: Mappa Mundi, Walvis, Belga, Delecta, Bar du Matin, Potemkine,.. het zijn maar een paar van de vele bars die dit horecawonder heeft gelanceerd.

SELECTO, MONTICELLI

Selecto is een restaurant dat ik zeker de moeite vind om te ontdekken. Het is een nieuw restaurant in de Vlaamsesteenweg. De chef - Olivier Morland - is een Fransman en serveert dan ook een Franse keuken. Het kader en het onthaal is sympathiek. Verder kom ik ook graag in Monticelli, een Italiaan in Sint-Gillis. Je hebt er een goede prijs- kwaliteit verhouding. En de sfeer is er leuk.
Selecto, Vlaamsesteenweg 95-97, Brussel - www.leselecto.com
Monticelli, Lombardijestraat 28, Sint-Gillis

BONOM

Ik ben niet speciaal bezig met graffiti of zo maar hou van het werk van Bonom. Ik vind zijn werk interessanter dan dat van andere graffitikunstenaars. Hij brengt leven in de stad, en met een knipoog. Bonom zorgt ervoor dat je de realiteit rondom je op een andere manier gaat bekijken. Zo heeft hij bijvoorbeeld te midden van de bankencrisis een grote graffiti van een visskelet getekend op de gevel van Fortis. Die graffiti werd opvallend snel verwijderd (lacht).
www.bonom.be

ZONIENWOUD

Ik hou van het Zoniënwoud. Maar ik vind dat het veel toegankelijker zou mogen zijn. Er zou een rechtstreekse tram moeten komen die daar stopt. Of nog beter, een ondergrondse metro. Er is wel veel groen in de bovenstad, maar niet genoeg in de benedenstad. En dat is wel typisch. Het verschil tussen rijk en arm valt me steeds meer op in Brussel. Er zijn veel sociale problemen en mensen die slecht behuisd zijn. Ik vind dat de overheid wel wat meer zou mogen doen om de levenskwaliteit te verbeteren.

LE TYPOGRAPHE / PEINTURE FRAICHE

Een van mijn favoriete winkels is Le Typographe. Ze verkopen er bureauwaren zoals pennen, schriftjes en potloden maar het is eigenlijk ook een drukkerij. Ik ben soms nogal maniakaal en koop al mijn materiaal daar. Ze hebben ook een veel specifieker aanbod dan gelijkaardige winkels. De eigenaar is een sympathieke kerel. Mijn favoriete winkel voor boeken over architectuur is dan weer Peinture Fraîche.
Le Typographe, Amerikastraat 67, Elsene
Peinture Fraîche, Notarisstraat 10, Elsene

L'ARCHIDUC

Nu ik kinderen heb ga ik niet echt meer uit. Ik zit in het weekend vaak in de Ardennen om tot rust te komen of na te denken over nieuwe projecten. Maar een bar waar ik nog steeds graag kom is L'Archiduc. Ik hou er van de sfeer. En de geschiedenis van de bar. De uitbater is ook een prima kerel. Hij runt het café al heel lang, wat ik wel knap vind.
Dansaertstraat 6, Brussel, www.archiduc.net


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni