Eerste editie van bierfestival Swafff met 38 ambachtelijke brouwers

© Anspach & Hobday

Dit weekend verzamelen maar liefst 38 kleine brouwerijen uit België en Europa in Schaarbeek voor de eerste editie van Swafff, een bierfestival specifiek voor ambachtelijke bieren.

Het initiatief van Swafff komt van drie mannen die de opkomst van artisanale bieren in Brussel mee in goede banen proberen te leiden: Sébastien Albanese (van Le Barboteur), Antoine Pierson (van Malt Attacks) en Grégoire Rifaut (van Dynamo Bar). De drie biercafés beschouwen het immers als hun missie om de bierliefhebbers uit Brussel speciaalbieren van kleine en artisanale brouwerijen te leren kennen.

Daarin gaan ze dit weekend nog een stap verder, met de organisatie van het eerste Swafff Festival. “Al een tijdje zijn we aan het broeden op een groter project om het ambachtelijk bier en de ambachtslieden die hier dagelijks mee bezig zijn, in de kijker te zetten tijdens een grote ontmoeting met het publiek”, laat Albanese weten.

In de industriële setting van Ecuries van de Tram in Schaarbeek verzamelen daarom maar liefst 38 brouwerijen uit België en Europa. Onder meer de Brusselse brouwerijen Cantillon, Brasserie de la Senne en En Stoemelings tekenen present, net zoals Tempest uit Groot-Brittannië, het Zweedse Malmö Brewing Co en het Noorse Kinn. Allen zullen ze hun eigen brouwsels presenteren en aan de bezoekers uitleg verschaffen over het productieproces.

Met een dergelijk ruim aanbod aan bier is het geen slecht idee om tussendoor ook wat versnaperingen te nuttigen, wat kan aan de talrijke slowfoodstands. Daarnaast wordt ook nog andere animatie voorzien, en staan er zaterdagavond concerten en een afterparty op het programma.

> Swafff! Brussels Craft Beer Festival. 24/06 (14.00 > 22.00 + Afterparty tot 02.00) & 25/06 (12.00 > 22.00), Ecuries van de Tram, Schaarbeek
> Een zaterdagticket kost 18 euro (inclusief 5 bonnetjes en een glas), een zondagsticket (met 4 bonnetjes en een glas) 15 euro. Voor een weekendticket betaal je 25 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • Drie politicologen over de kiescampagne
  • Iedereen bio: grote biowinkels veroveren het gewest
  • Europeaan, Brusselaar en kandidaat: 'Ik wil hier blijven wonen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Meteor Musik: soundtrack voor de kosmos
  • Brussels Jazz Weekend: the perfect coalition
  • Big Thief: amis d'une autre galaxie
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement