Eu'ritmix: op de tonen van Europese muziek

Eind augustus kan u in de u welbekende ravissante Brusselse benedenstad terecht voor de vierde editie van Eu'ritmix. Het gratis festival plukt als steeds met smaak de meest schitterende en verscheiden muziekjes uit de verschillende Europese regio's en programmeert dit jaar voor het eerst ook theater en kinderanimatie.

Om alles in goede banen te leiden wordt het zomerfeest opgesplitst in vijf luiken: Outdoor voor de openluchtconcerten, Indoor voor binnenhuisoptredens en afterparty's, Comedy voor theatervoorstellingen, Kids voor kindervoorstellingen en Street voor straatkunstenaars. Alles en iedereen samen betekent dit 120 acts die uw al dan niet tijdelijk verblijf in het centrum van Brussel tussen 18 en 21 augustus een heel pak aangenamer maken.

Klim zelf eens op een podium
Voor het volledige programma verwijzen we graag door naar de website Euritmix.be, maar een veelbelovend voorsmaakje kunnen we u wel geven.

Naast de hoofdacts - Urban Trad, Alan Stivell, Richard Thompson, An Pierlé, Afro Celt Soundsystem en Sioen - spelen tijdens de vier festivaldagen nog een hoop andere interessante artiesten op de pleinen in de buurt van de Grote Markt. Rock, rap en elektro zoeken hun weg naar het Muntplein, jazz hoort op de Vismarkt, folk en van alles wat komt naar het Begijnhof, op het Sint-Katelijneplein klinkt wereldmuziek, en als u zelf pas begint met musiceren kan u net als vorig jaar terecht op het vrij podium op het Beursplein. Een greep uit het aanbod: vocaal talent Jean-Louis (broer van Marie) Daulne, de straatgroep La Fanfare du Belgistan, de Waalse bluesrocker Willam Duncker, de Italiaanse accordeonist Nano of het Brusselse eclectische kwartet Studio Pagol.

Nieuw leven voor de Europese grondwet
Als u nu even meerekent dat in al die groepjes best nog wat andere nationaliteiten meespelen, dat ook theaterspelers en straatartiesten naar de stad komen en tussen het publiek vanzelfsprekend een ander aardig aantal anderslandenden aanwezig blijken, dan kunnen we misschien met zijn allen - goed gestemd tussen de optredens door - een positief herschreven nieuwe versie van de in het vriesvak belande Europese grondwet bedenken.

:: Eu'ritmix. Verschillende lokaties - info@euritmix.be
data: 18 > 21 augustus
tickets: gratis

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Achter de gevels van sociale woningen: schimmel, ratten en enkel koud water
  • Fons Leroy (VDAB): 'Toekomst Brusselse werklozen ligt in de Rand'
  • Vzw Vogelzang Anderlecht: 'De verstedelijking jaagt de laatste steenuil weg'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Jef Neve & Natalia: liefde voor muziek (en elkaar)
  • Wauter Mannaert: Bédéiste à la main verte
  • Quartett: Rosas & STAN's dangerous liaison
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement