Fête de la Musique in Georges Henripark

Lieven Bulckaert
© Brussel Deze Week
19/06/2008
Oké, ook Sint-Gillis, Schaarbeek en Brussel-stad brengen hun versie van het Fête de la Musique, maar de Woluwenaren beweren dat ze ditmaal hun beste beentje hebben voorgezet.

In het eerste luik krijgt jong en onbekend talent een kans. De respons was enorm, de selectie streng. De groepen hebben nog geen werk uit; sommige hebben weinig of geen podiumervaring. Toch garandeert Wolu-Culture, dat samen met twee jeugdhuizen het evenement voorbereidde, dat de kwaliteit buiten kijf staat. De gratis ontdekkingstocht vangt aan met wereldmuziek uit Chili. Het landschap, de levendigheid en de weemoed van Zuid-Amerika worden op originele manier opgeroepen. De volgende musici combineren klezmermuziek met melodieën uit de Balkan.
Na nog wat jonge beloftes treedt Manou Gallo aan: een grote dame uit Ivoorkust die de Afrikaanse tradities in ere houdt én razendsnel evolueert. Daarnaast kan alles wat met muziek te maken heeft, van eigenaar veranderen: instrumenten, cd's, partituren, affiches, memorabilia en zelfs kleding.

:: Fête de la Musique op zondag 22 juni vanaf 13.30 uur in het Georges Henripark en op het Meudonplein. Gratis. Meer info op 02-761.60.15

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni