Flagey stopt samenwerking met Hugo De Greef

© tvbrussel
22/06/2010
Hugo De Greef is niet langer algemeen directeur van cultuurvzw Flagey. Dat werd dinsdag bekend gemaakt in een communiqué. Flagey leed het afgelopen jaar een verlies van 239.000 euro.

"De raad van bestuur heeft beslist om de samenwerking met de algemeen directeur Hugo De Greef stop te zetten. De Greef ziet mooie opportuniteiten voor de ontwikkeling van een aantal Europese culturele projecten en wil zich graag daaraan wijden," luidt het in het communiqué.

De bestuurders wrijven De Greef vooral het gebrek aan zakelijke leiding aan.

De Greef zat dinsdag in Istanboel. "Ik ben hier om projecten te bespreken naar volgend jaar toe. Ik heb ook het European House for Culture opgericht met een aantal collega's. Dat zijn dingen waar ik me verder voor ga inzetten," zegt De Greef aan tvbrussel.

Nieuwe algemene directeur

De raad van bestuur gaat nu op zoek naar een nieuwe algemene directeur, die een meer zakelijk profiel moet meebrengen.

De voorzitter en de ondervoorzitter kregen de opdracht toevertrouwd om de belangrijke strategische lijnen voor de toekomst van Flagey uit te tekenen, zowel op cultureel als op zakelijk vlak. Ze zullen zich laten bijstaan door externe deskundigen op het vlak van cultuur, management en communicatie.

De Greef stond sinds 2007 aan het hoofd van Flagey.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni