Dit jaar beroeren de gemeenteraadsverkiezingen de hoofdstad weer. In afwachting zet BRUZZ om de twee weken een van de negentien gemeenten in de schijnwerpers. Deze week: Sint-Jans-Molenbeek.

1614 HOTSPOTS Le phare du kanal

Le phare du kanaal

Le phare du kanaal

Een van de trekpleisters langs het kanaal, dankzij de co-working space op de eerste verdieping en de met rommelmarktspullen ingerichte benedenverdieping, waar u met uitzicht op het water kan genieten van een lokaal biertje van de Brasserie de la Senne.

Koolmijnenkaai 40, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

1614 HOTSPOTS BEL-MUNDO

BEL MUNDO

Bel Mundo

Een lekkere lunch voor 9 euro? Dat kan bij Bel Mundo, een sociale tewerkstellingsplek met kantine langs het kanaal. De groenten op je bord komen uit hun eigen tuin. Kreeg eerder vier sterren in dit magazine.

Henegouwenkaai 41-43, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

1614 HOTSPOTS mima-building1-photo-credit -MIMAMUSEUM.EU 2016

MIMA Molenbeek

MIMA

Het naast Bel Mundo gelegen MIMA – Millennium Iconoclast Museum of Art – injecteerde de Kanaalzone met een nieuwe dynamiek en groeide sinds zijn start in 2016 uit tot een referentiepunt voor hedendaagse kunst met lak aan grenzen en labels.

Henegouwenkaai 41, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

1614 HOTSPOTS LA VAllee

La Vallée

La Vallée

Een bruisende kunstenwerkplaats in een sfeervol gebouwencomplex dat vroeger een wasserij herbergde. Atelieropendeurdagen worden afgewisseld met gesmaakte tentoonstellingen en gezellige feestjes.

Adolphe Lavalléestraat 39, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

1614 HOTSPOT SCheutbos

Scheutbospark

Scheutbospark

Groene plek op de grens van Molenbeek, Anderlecht en Dilbeek die het midden houdt tussen een park en een bos, waar het heerlijk ravotten en flaneren is langs de loopbruggetjes met zicht op de Galloway-koeien.

De Ronde: Sint-Jans-Molenbeek

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober slaat BRUZZ zijn tenten op in de negentien gemeenten. Dit is de gemeente MOLENBEEK.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Cultuurnieuws, De Ronde: Sint-Jans-Molenbeek, De ronde van Molenbeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni