Jeugdhuis Dar haalt 15.000 euro op via crowdfunding

JC
22/05/2018

De Growfundingcampagne van het Brusselse jeugdhuis DAR is geslaagd. Meer dan tweehonderd mensen droegen hun steentje bij en zorgden dat het jeugdhuis de nodige 15.000 euro binnenhaalde.

Eind vorig jaar raakte bekend dat het Brusselse jeugdhuis DAR een nieuwe locatie achter het Muntplein gevonden had. Voor die nieuwe locatie konden ze rekenen op subsidies van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, maar om hun nieuwe stek ook uit te rusten, zocht het jeugdhuis nog 15.000 euro. Daarvoor deden ze beroep op de Brusselaars zelf.

Via Growfunding (het Brusselse crowdfundingplatform voor sociaal-culturele projecten,red.) probeerde de organisatie het geld te verzamelen. Enerzijds organiseerde het jeugdhuis zelf een heleboel activiteiten om de campagne te spijzen. Daarnaast kon je de crowdfunding ook vanuit je luie zetel steunen, in ruil voor een gratis ticket of lidkaart, tot zelfs een workshop hiphop met Zwangere Guy.

Een dag voor het verstrijken van de deadline werd het nodige bedrag opgehaald. Het jeugdhuis meldt in een reactie op hun Facebookpagina dat ze zich nu vol goede moed op de opening van de nieuwe locatie storten. Die is voorzien voor het begin van 2019.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, dar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni