Laatste museumnocturnes

Michaël Bellon
© Brussel Deze Week
19/11/2004
Nog steeds kunt u een aantal Brusselse musea gaan bezoeken op een tijdstip waarop ze normaal al lang dicht zouden zijn. De Nocturnes van de Brusselse musea, georganiseerd in samenwerking met de Brusselse Museumraad, lopen nog vier weken.

Op donderdag 18 november zijn La Fonderie (het Brussels Museum voor Arbeid en Industrie), het Camille Lemonniermuseum, het Museum van de Nationale Bank van België, het Joods Museum van België, het Paleis van Karel van Lotharingen en de Koninklijke Bibliotheek, de Bellevue Musea, en de archeologische vindplaats van de Coudenberg toegankelijk voor een prijs van maximaal twee euro.

Op 25 november zijn het Architectuurmuseum De Loge, het Jubelparkmuseum (Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis), het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, het Dierkundemuseum van de ULB, het Michel de Ghelderode Museum, het Museum voor Hedendaagse Kunst van de ULB en het Centrum voor Onderzoek en Technologische Studie van de Plastische Kunsten aan de beurt; op 2 december het Archief en Museum van het Vlaams Leven te Brussel, het Museum van de Nationale Bank van België, het Museum voor de Oudere Technieken, het Schaarbeeks Biermuseum, het Museum voor Natuurwetenschappen, de Hallepoort en het nieuwe Museum voor Spontane Kunst. En op 9 december nog het Speelgoedmuseum, het Nationaal Museum van de Weerstand en het Broodhuis. In verschillende van die musea zijn er rondleidingen of activiteiten.

Meer info: 02-512.77.80, info@brusselsmuseums.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni