Legendarische Jet Studio in Koekelberg staat te koop

© FM Brussel
27/05/2010
De oudste muziekopnamestudio van het land staat te koop. 'Jet Studio' bestaat sinds 1942 en staat bekend voor zijn typische akoestiek. Huidig eigenaar Staf Verbeeck kan het financieel niet meer aan. Voor 495.000 euro kan u het pand, zonder materiaal, op de kop tikken.

"Het is met pijn in het hart, maar ik kan niet anders," zegt Verbeeck op FM Brussel. "Het is de harde economische realiteit. Financieel red ik het niet meer. De platenfirma's hebben het heel moeilijk omdat er minder platen verkocht worden. Daardoor kan er niet meer geïnvesteerd worden in grote opnames. Het kost ook wat geld om een plaat bij ons op te nemen."

Verbeeck hoopt dat iemand de studio kan verder zetten maar voorlopig is de toekomst van de muziekopnamestudio erg onzeker. "Er is interesse om de studio over te nemen maar er zijn ook geïnteresseerden die er een loft van willen maken. Dat zou zonde zijn."

Jet Studio kreeg heel wat grote artiesten over de vloer. Onder meer Edith Piaf, Shirley Bassey en The Rolling Stones. De laatste jaren maakten onder meer Ghinzu, Das Pop, Hooverphonic en Zita Swoon er opnames.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Koekelberg, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni