Negen leden familie Daniëls stellen tentoon

James Deledicque
© Brussel Deze Week
19/11/2004
De familie Daniëls kunstzinnig noemen is een understatement. Ze telt maar liefst negen kunstenaars. "Zelfs de Bruegels waren maar met zijn drieën," zegt Wilfried Daniëls. De tentoonstelling van de familie Daniëls met werken van Eric, Marc, Wilfried, Albert, Marie-José, Celeste, An, Sarah en Lander Daniëls loopt nog tot 21 november in de Abdij van Dielegem te Jette.

Gevraagd naar hoe de tentoonstelling tot stand kwam, zegt Wilfried Daniëls: "Het viel ons tijdens een begrafenis op dat er inderdaad wel veel artistiek talent in de familie zit. En toen kregen we het idee om eens allemaal samen te exposeren."

Ieder lid van de familie mag dan wel met kunst bezig zijn, ze gaan wel elk hun eigen weg. Zo heeft Marc Daniëls een internationale carrière als kunstschilder en tekent hij mee aan stripverhalen als De Planckaerts en Stam & Pilou.

Ook Eric Daniëls, die in 1999 stierf, had enige faam als kunstenaar. Zo werden enige van zijn tekeningen en schilderijen gebruikt als postzegelontwerp.
"We zijn niet allemaal professioneel met kunst bezig hoor. Maar dat is net het leuke aan onze tentoonstelling," vindt Wilfried. "Iedereen is op zijn eigen manier bezig en dat merk je ook aan de verschillende stijlen." Er is inderdaad heel wat variatie te bezichtigen, gaande van aquarellen en olieverfschilderijen tot fotografie en postzegels.

De opvolging lijkt trouwens al verzekerd dankzij de jongste generatie van de familie: An, Celeste, Lander en Sarah Daniëls zetten de familietraditie gewoon voort.

Tentoonstelling familie Daniëls, Oude Ambtswoning van Dielegem, Tiebackxstraat 14, Jette. De tentoonstelling loopt nog tot 21 november, van 14 tot 18 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni