© ALAIN VAN DEUREN
De nieuwe bioscoop die vanaf februari 2012 zijn intrek neemt in de huidige Arenbergcinema heet ‘Galeries’. De nieuwe bioscoop wil wel het soort programmatie van Arenberg voortzetten, maar werken zonder het geldverlies van de huidige bioscoop.

De Arenbergbioscoop in de Koninginnegalerij sluit eind december de deuren. De huidige huurovereenkomst werd niet verlengd omdat de cinema verlieslatend is. De Arenberg komt zo in handen van een Frans-Belgische groep waar onder meer de regisseur Henri de Gerlache vennoot van is. Die laatste wordt ook verantwoordelijke voor de cinema. In totaal wordt er 600.000 euro in het project gepompt.

Op 29 februari 2012 moet de nieuwe Galeries-bioscoop zijn deuren openen. In de tussentijd volgt een grondige renovatie van de bioscoop. De arthouse-programmatie van de Arenberg wordt verdergezet. Om de zaak rendabeler te maken komt er onder meer een derde zaal, moeten de bezoekersaantallen omhoog en komt er een specifieke kinderwerking. Galeries wil ook gaat samenwerken met andere arthouse-cinema's zoals de Actor's Studio in de Korte Beenhouwersstraat.

Naast de bioscoop komt er ook een exporuimte in wat nu 'Brussel in de Kijker' is. Die 'belevingsruimte' moet tentoonstellingen aanbieden die in de lijn liggen van de programmatie in de cinema. Ten slotte omvat het nieuwe project nog een winkel en een nieuwe website.

Cinéma Arenberg / Galeries

Eind december verviel de huurovereenkomst van Cinéma Arenberg in de Koninginnegalerij. Een verlenging van het contract zag de eigenaar van het pand niet zitten. Een opvolger in de hoedanigheid van regisseur Henri de Gerlache bood zich al snel aan om de cinema over te nemen.  Op 18 januari 2012 ging de cinemazaal opnieuw open onder de naam Galeries.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, Film, Cinéma Arenberg / Galeries

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni