Peter Krüger verfilmt laatste roman Ben Okri

© Wikipedia (Metsavend)

Scenarist en regisseur Peter Krüger van het Brusselse productiehuis Inti Films zal de roman The age of magic (2014) van Booker Prize-winnaar Ben Okri verfilmen. Het is de eerste keer dat een boek van de Nigeriaans-Britse schrijver naar het witte doek vertaald wordt.

Krüger werkte eerder al samen met Ben Okri voor N-The madness of reason, de creatieve documentaire van de Belgische regisseur die in 2014 drie Ensors in de wacht sleepte. De twee beslisten nu om die samenwerking verder te zetten met de verfilming van Okri’s recentste roman.

De in Nigeria geboren Ben Okri kende zijn internationale doorbraak met The famished road, waarmee hij in 1991 de Booker Prize voor fictie won, een van de belangrijkste Engelstalige literatuurprijzen. Sindsdien wordt hij vaak in een adem genoemd met grote namen als Salman Rushdie en Gabriel Garcia Marquez.

Einde van Europa
The age of magic gaat over de lotgevallen van een filmploeg die door omstandigheden strandt in een mysterieus en paradijselijk stadje. Dat stadje was ooit wereldberoemd, maar blijkt helemaal in de vergetelheid te zijn geraakt. De leden van de filmploeg ontdekken echter dat het een magische plek is die meer herbergt dan voor het oog zichtbaar is. Ze worden er geconfronteerd met hun demonen en verlangens.

Krüger en Okri zijn momenteel bezig met de bewerking van het verhaal tot een scenario. De Belg wil er een poëtische film van maken over het menselijk verlangen naar geluk tegen de maatschappelijke achtergrond van het einde van Europa, zo laat het Vlaams-Audiovisueel Fonds in een persbericht weten.

De opnames van de film zullen plaatsvinden in 2018. De release is voorzien voor 2019.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Van Cloaca tot counterstrike: het poppretpark van Wim Delvoye
  • Philosophes miniatures au Millenium Festival
  • Fearless film-maker goes where no one has gone before
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement