1424 pride

Pride trekt dit jaar weer dwars door de stad

TD
© BRUZZ
12/04/2017

De route van de Belgian Pride, de parade voor de holebi-gemeenschap, die op 20 mei door de straten van Brussel trekt, loopt opnieuw pal door het centrum. Al verdwijnt de traditionele verzamelplek aan de trappen van de Beurs, door werkzaamheden aan de voetgangerszone.

In 2016 werd het parcours van de Pride al eens omgeleid, uit veiligheidsoverwegingen na de aanslagen van 22 maart. Toen verschoof het hart van de parade naar de Kunstberg. Nu keert de parade dus terug naar het stadscentrum.

De parade doet wel het Beursplein niet aan, maar passeert langs de achterkant van het gebouw om via de Zuidstraat, Lombardstraat en de Dusquenoystraat aan te komen aan het Europakruispunt voor het Centraal Station.

© The Belgian Pride

Dat de pride dit jaar überhaupt kon doorgaan, is een klein mirakel. In november vorig jaar kwam het tot een breuk tussen de organisatoren en de coördinator Alan De Bruyne. Huidig coördinator Elio De Bolle startte in januari.

"Het was een heel emotionele periode, maar de wil om de Pride te organiseren was erg groot", zegt De Bolle. De Belgian Pride zet dit jaar LGBT+-vluchtelingen in de kijker.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Events & Festivals

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni