'Privéverzamelaars staan te trappelen voor museum Citroëngarage'

KH
© brusselnieuws.be
12/01/2016

Minister-president Rudi Vervoort (PS) blijft vol vertrouwen over de invulling van het museum in de Citroëngarage aan het kanaal. 'De grootste verzamelaars zijn me komen opzoeken.'

De Brusselse regering blijft rotsvast geloven in een prestigieus museum voor moderne en hedendaagse kunst aan Sainctelette. De Brusselse minister-president ontving in dat verband verschillende privéverzamelaars, zei hij dinsdag op een persbabbel.

“De grootste verzamelaars zijn me komen opzoeken”, aldus Vervoort, die nog geen namen noemt, “en iedereen gelooft in het project. Naast privécollecties overwegen we trouwens ook partnerships met buitenlandse musea.”

PS vs N-VA
Enkele maanden geleden kocht het Gewest de Citroëngarage aan Sainctelette, met het doel er een museum voor moderne en hedendaagse kunst in te richten. Ten vroegste in 2017 kan het Gewest over dat gebouw beschikken.

Er mag dan een gebouw zijn, over de collectie die er moet komen blijft veel onduidelijkheid bestaan. Oorspronkelijk wou het Gewest daarvoor aankloppen bij de federale overheid, die over een erg rijke verzameling beschikt. Die is afkomstig uit het gesloten museum voor moderne kunst aan de Kunstberg.

Alleen gooide de samenstelling van de federale regering roet in het eten. Bevoegd staatssecretaris Elke Sleurs (N-VA) liet weten dat de collectie niet apart wordt tentoongesteld.

Voor de invulling van de hele site, waarvan minder dan de helft voor het museum zal dienen, loopt nu nog een studie. Die moet tegen de zomer afgerond zijn. “Daarna buigen we ons over de invulling van het museum.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni