Tentoonstelling: "Onderwijs, mijn recht!"

© FM Brussel
18/10/2004
"Onderwijs, mijn recht", dat is de titel van een tentoonstelling die u kunt bekijken in de Sint-Gorikshallen in het centrum van Brussel. Organisator Unicef wil met de expo de aandacht vestigen op het feit dat er nog altijd meer dan 120 miljoen kinderen geen onderwijs krijgen.

De tentoonstelling focust op drie landen die dringend hulp nodig hebben: Niger, Congo en Roemenië.
In Niger steunt Unicef de schooltjes voor nomadenkinderen, want slechts 40% van de kinderen in Niger heeft de kans naar een reguliere school te gaan.
In Congo werd het schoolsysteem jaren lang verwaarloosd door de oorlog. Unicef zet speciale "meisjesvriendelijke" scholen op en ontwikkelt sensibiliseringscampagnes over het belang van onderwijs voor meisjes.
In Roemenië tenslotte leeft een kwart van de bevolking in armoede, de Roma maken daar zeker deel van uit. Daarom steunt Unicef onderwijsprojecten in geïsoleerde streken op het platteland. Leerkrachten worden er aangemoedigd om les te geven in de Roma-taal door onder andere handboeken in de Roma-taal te gebruiken.
"Onderwijs mijn recht" is een uitgebreide tentoonstelling gewijd aan onderwijs én aan het feit dat er nog steeds meer dan 120 miljoen kinderen geen toegang hebben tot onderwijs.

De tentoonstelling loopt nog tot 30 november in de Sint-Gorikshallen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni