Vzw Darna zoekt Vlaams-Marokkaanse bruggenbouwers

© vzw Darna

De sociaal-culturele ontmoetingsplaats Darna doet haar halfjaarlijkse subsidieoproep voor kunstprojecten. Het Vlaams-Marokkaanse huis wil op die manier projecten ondersteunen die een brug bouwen tussen beide culturen.

De focus in deze subsidieronde ligt op projecten die focussen op jongeren met cultureel talent. Ook vorige keer was dat accent op jongeren een doorslaggevend argument in het toekennen van subsidies. De vzw trekt zo dus de lijn van hun succesvolle ondersteunde projecten zoals Harense Helden door. Daar kregen Marokkaanse jongeren eerst tien muzikale workshops en zetten ze vervolgens een eigen festival op poten in gemeenschapscentrum De Linde.

Ook de theatermonoloog Zeemeermin van de jonge acteur Jaouad Alloul, die op 29 juni in het huis zal doorgaan, kadert in dezelfde ambitie. Bovendien probeert vzw Darna zich te richten op projecten die niet gesubsidieerd worden door het Kunstendecreet van de Vlaamse Overheid.

Kandidaten hebben nog tot dertig juni de kans om hun subsidieaanvraag in te dienen. De aangevraagde subsidie mag maximaal tienduizend euro bedragen. Belangrijk is ook dat het project minstens voor vijftig procent op een andere manier zijn fondsen moet werven. Bij de vorige subsidieronde, eind 2017, werd in totaal voor 102.000 euro aan subsidies uitgereikt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?