© Saskia Vanderstichele

13 avonden kunst tijdens Nocturnes van de Brusselse Musea

© Belga
04/09/2017

Voor de zeventiende editie van de Nocturnes van de Brusselse Musea zullen 68 musea verspreid over 13 donderdagavonden van 17.00 tot 22.00 uur hun deuren gratis of aan een voordelig tarief openen voor het publiek. Het Huis van de Europese Geschiedenis is de grootste nieuwkomer en opent op donderdagavond 19 oktober zijn deuren.

In totaal staan er drie nieuwe namen op de affiche. Zo openen de GardeRobe van Manneken Pis (2 november) en de D'Ieteren Gallery (21 september) voor het eerst hun deuren voor de Nocturnes. De collectie paardenkoetsen en carrosserieën gemaakt door D'Ieteren wordt maar zelden aan het publiek getoond. Het Wiertz-museum, het Joods Museum van België en het Muziekinstrumentenmuseum keren dan weer terug na een afwezigheid.

De grote opening van de 17de Nocturnes van de Brusselse Musea vindt plaats op 14 september in de Molenbeekse musea MIMA en La Fonderie. Beide musea zijn die avond gratis te bezoeken en er staat ook heel wat randanimatie op het programma met workshops, demonstraties, elektromuziek en een museumdorp in La Fonderie.

Naast de museumbars en -restaurants zullen er ook andere eetgelegenheden de hongerigen spijzen en dorstigen laven. Er staan foodtrucks bij de CIVA Stichting en aan het Riolenmuseum, er valt Schaarbeeks bier te drinken in het Schaarbeeks Biermuseum en streekproducten te nuttigen in het Wellington Museum.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni