192ste jaarmarkt in Anderlecht

© Elke Roex via Twitter

Dinsdag vindt de 192ste jaarmarkt van Anderlecht plaats. Dieren, muziek, verschillende marktjes en een straatkunstenfestival vormen ook dit jaar de elementen voor een dag Anderlechts vertier.

De jaarmarkt is het Anderlechtse feest bij uitstek. Al bijna 200 jaar komen bezoekers uit Anderlecht en heel Brussel massaal langs voor de 500 kraampjes, de dierenwedstrijden, de bloemenmarkt, de kermis en het grote animatie-aanbod.

Tussen 10 en 14 uur kan je gaan kijken naar diverse soorten runderen, klein gevogelte, paarden en hun afgeleiden en honden. Die zijn daar om mee te doen aan verschillende wedstrijden. 

Een straatkunstenfestival zorgt voor de randanimatie, met acrobatie, humor en circusactiviteiten die je zelf kan uitproberen.

Elvis Presley zorgt in de vorm van een coverband voor de muzikale omlijsting. Fans van The Voice Belgique kunnen 's avonds dan weer terecht bij Beverly Jo Scott, die als jurylid in de talentenjacht zetelde, en de avond afsluit met een eigen optreden.

Bezoekers worden ook dit jaar afgeraden met (rug)zakken naar de jaarmarkt te komen, dit om veiligheidsredenen. Met extra financiële middelen hopen de organisatoren te tanende jaarmarkt nieuw leven in te blazen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement