2.000 deelnemers voor Ecotrail langs Brussels groen

© EcoTrail

Zaterdag namen meer dan 2.000 deelnemers mee aan het Ecotrail, een loop- en fietswedstrijd over vier afstanden (10, 21, 42 of 80 kilometers) die hulde brengt aan wat volgens de initiatiefnemers een van de groenste hoofdsteden van Europa is. De deelnemers liepen onder meer langs grote stukken van de Groene Wandeling rond Brussel.

Het Zoniënwoud, verspreid over de drie gewesten van ons land, werd langs alle kanten doorkruist door wandelaars, lopers en fietsers. Kevin en Jonathan Borlée supporterden aan de finishlijn.

De deelnemers aan de 80 kilometer vertrokken om 10 uur ’s ochtends aan het Atomium en vervoegden daarna alle andere trailers aan de voormalige Hippodroom van Bosvoorde (Drohme), een plek die razendsnel verandert in een ontspanningsgebied aan de rand van het Zoniënwoud.

Winnaars op de 80 kilometer waren Florent Guéret en Iris Vromans, en de ploeg van Quentin Vassaert (Cap bike) op de 80 kilometer RunBikeBike. Stijn Van Lokeren en Juliet Champion zegevierden op de 42 kilometer, Maarten Joye en Lieselotte Beck wonnen de 21 km en Joeri Deleener en Lies Verbesselt de 10km.

Tijdens de laatste kilometer kregen alle deelnemers de gelegenheid om hulde te betuigen aan de slachtoffers van de aanslagen van Brussel, toen ze passeerden aan het Memoriaal dat in het Zoniënwoud voor hen werd opgericht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • De obesitas-epidemie: kwart Brusselse kinderen te dik
  • Adriana Costa Santos leidt vrijwilligersoperatie in Maximiliaanpark
  • De laatste week van Jean-Pierre Bruneau
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
deze week
  • Children of the revolution: Wiels remembers the lost art of Sophie Podolski
  • Laurence Vielle & Els Moors: dichters op ronde
  • Mathilde Renault: Chanteuse inspirée par la nuit
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
Neem een abonnement
Lees ook