Acht koren brengen verrassingsconcerten in metro

Aanstaande zaterdag 22 april kunnen Brusselse metroreizigers zich aan een muzikale verassing verwachten. Acht Brusselse koren geven dan op verschillende plaatsen op het metronet het beste van zichzelf. Om 16 uur zingen ze ook allemaal samen het werk van Schaarbeeks componist Peter Spaepen in het station Brussel-Centraal.

Tussen 15 en 16 uur kunnen metroreizigers 8 verschillende koren aantreffen ergens op het metronet. De koren African Joys, Big Bang Choir, Le ROSINE, PolyFolies, Sing-in BOZAR, Son du Quartier STEMMER en ZAMâan-AWSA geven er akoestische miniconcertjes in de lokettenzalen en in de metrostellen.

Om het muzikale uur af te sluiten komen alle koren samen in het Centraal Station, waar ze in de Ravensteingalerij een gezamenlijk concert geven met het werk van de Schaarbeekse componist Peter Spaepen.

Het project maakt deel uit van het themajaar MIXITY.Brussels van toerismeagentschap visit.brussels en geeft de aftrap van het MIXITY SINGS-project dat diversiteit in de kijker zet. Van eind april tot eind juni komen er zo 34 koren samen voor 32 concerten van 900 artiesten. Die vinden plaats op 27 verschillende Brusselse plekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement