Op 6 maart houdt Arno zijn nieuwe band boven de doopvont in de AB. Met Tjens-Matic zal hij zijn eigen vroege repertoire spelen. Deze week verschijnt ook een herwerkte versie van de biografie van de zanger.

Met bassist Mirko Banovic, gitarist Bruno Fevery en drummer Laurens Smagghe keert de charismatische zanger Arno voor het eerst terug naar de beginperiode van zijn carrière tussen 1973 en 1983, waarin hij zijn eerste successen kende.

Op de setlist zal dus geen ‘O la la’ of ‘Putain putain’ prijken, wel oudere songs als ‘Gimme what I need’, ‘The milkcow’ en ‘Bye bye till the next time’.

“Ik wil old school rock spelen”, zegt de zanger over zijn nieuwe project aan De Standaard. “Ik sta stijf van de goesting om die songs te spelen. We zoomen in op de periode waarin Tjens Couter overliep in TC Matic. Bluesrock met een industriële sfeer erin.”

Ketje in Oostende
Deze periode komt ook uitgebreid aan bod in een herwerkte biografie van Arno, die deze week verschijnt. Auteur Gilles Deleux werkte acht jaar aan dit boek over een van de iconen van de vaderlandse muziekgeschiedenis.

Deleux interviewde naast Arno nog tweehonderd andere mensen uit zijn omgeving om het hele levensverhaal van de zanger te vertellen, van zijn kinderjaren in Oostende over de moeizame start als jonge muzikant tot zijn nationale én internationale successen.

> Tjens Matic. 06/03, 20.00, Ancienne Belgique, Brussel
> 'Arno. Een biografie' van Gilles Deleux. 480 pagina's, 24.99 euro, Overamstel Uitgevers

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, Muziek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni