Atomium klimt uit het dal

© Niels Mickers

Het lijkt weer de goede kant uit te gaan met het toerisme in Brussel, nu de aanslagen van 22 maart bijna een jaar achter ons liggen. Dat merkt ook het Atomium, dat de afgelopen maanden opnieuw een pak meer bezoekers over de vloer kreeg dan vorig jaar.

In de maand februari bezochten in totaal 36.919 mensen het Atomium. Dit is het op twee na beste resultaat ooit voor februari sinds de renovatie, ondertussen al meer dan tien jaar geleden. Alleen in het openingsjaar en in succesjaar 2015 scoorde februari beter.

Ook de maanden daarvoor zaten de bezoekerscijfers al in stijgende lijn. “Januari was zelfs de op één na beste januarimaand ooit”, zegt woordvoerster Inge Van Eycken aan BRUZZ. “En in november en december zagen we het aantal bezoekers voor het eerst weer uit het dal kruipen na wat wellicht ons slechtste half jaar was (met 30 tot 60 procent minder bezoekers dan normaal, LBU). We mogen dus zeker spreken van een positieve trend.”

Fransen en Duitsers
Die trendbreuk komt er vooral dankzij de buitenlandse toeristen, omdat ook zij na de Belgen stilaan opnieuw hun weg naar de Heizelvlakte vinden. “Tijdens de zomer zagen we de Belgen al snel terugkeren”, aldus Van Eycken. “We zijn hen daar heel dankbaar voor. Maar sinds de wintermaanden komen ook de toeristen terug, met de Fransen en Duisters op kop. Dat heeft voor de goede cijfers van de laatste maanden gezorgd.”

Verwachtingen voor de rest van het jaar durft Van Eycken evenwel nog niet uit te spreken. “We hopen uiteraard dat deze evolutie zich voortzet, maar dat is moeilijk te voorspellen”, zegt ze. “Wat wel opvalt, is dat de binnen- en buitenlandse groepen die vorig jaar hun bezoek geannuleerd hebben, allemaal zijn teruggekomen. Dat stemt ons hoopvol.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement