Bioscooprelease voor docu over leerlingen Anneessens-Funck

© Olivia Rochette & Gerard-Jan Claes

De documentairefilm Grands travaux van de jonge Brusselse filmmakers Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes krijgt op 18 januari een bioscooprelease. De hoofdrollen zijn voor rekening van vier leerlingen van de beroepsschool Anneessens-Funck.

Grands travaux brengt een portret van Ahmadou Barry, Mamadou Diallo, Achmed Xussein en Mohamed Abdi, vier leerlingen van het Instituut Anneessens-Funck die de richting Elektrische Installatie volgen. Met vallen en opstaan leren ze er een beroep waarmee ze hun toekomst veiligstellen.

“De jongeren en de school waren voor ons het vertrekpunt van het verhaal," zei regisseur Gerard-Jan Claes eerder aan BRUZZ. "We waren al langer geïntrigeerd door het schoolgebouw, maar toen we Anneessens-Funck ook echt binnenwandelden werden we er direct warm onthaald. Dat was al in 2013, pas vorig schooljaar hebben we er wekelijks intensief gefilmd."

Vlaanderen en Brussel
De documentaire ging in première op het Kunstenfestivaldesarts in mei en krijgt nu ook een bioscooprelease. Op 17 januari vertoont verdeler DocPoppies de film tijdens het release-evenement in verschillende Vlaamse en Brusselse cinema's. Een dag later wordt hij opgenomen in het programma van Cinema Aventure (Brussel), Sphinx (Gent) en Cinema Zed (Leuven).

Het regisseursduo Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes trok eerder al de aandacht met hun afstudeerfilm Because we are visual (2010) en de documentaire Rain (2012), over de gelijknamige voorstelling van dansgezelschap Rosas van Anne Teresa De Keersmaeker in de opera van Parijs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • De obesitas-epidemie: kwart Brusselse kinderen te dik
  • Adriana Costa Santos leidt vrijwilligersoperatie in Maximiliaanpark
  • De laatste week van Jean-Pierre Bruneau
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
deze week
  • Children of the revolution: Wiels remembers the lost art of Sophie Podolski
  • Laurence Vielle & Els Moors: dichters op ronde
  • Mathilde Renault: Chanteuse inspirée par la nuit
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
Neem een abonnement
Lees ook