Boterhammen en Feeërieën in het Warandepark

© Joris Bulckens

Nederlandstalige muziek en broodjes: dat is het intussen bekende recept van Boterhammen in het park, dat vandaag, maandag begint. Voor dromerige avondconcerten kun je in hetzelfde Warandepark terecht op de Feeërieën.

Veertig jaar geleden bracht hij het nummer ‘Meisjes’ uit, maar nog is de bard uit Schaarbeek niet uitgezongen: Raymond van het Groenewoud mag de 28ste editie van het middagfestival in gang trappen. Op dinsdag staan Stefan Dixon en Pieter Embrechts op het programma, en het is ook uitkijken naar wat Zwangere Guy, een losgeslagen Stikstof-element, en de Ertebrekers op donderdag komen uitvreten.

"Heel speciaal vind ik ook wel Matinée Emancipée op woensdag, met onder meer Jan De Smet en Jean Blaute", zegt programmator Marc Decock van de Ancienne Belgique. "Dat is een programma dat we hebben overgenomen van Theater aan Zee. En op vrijdag is er De Mens als uitsmijter. Dat is al wat forser, maar dat mag wel op een vrijdag."

De concerten vinden plaats van 12 tot 14 uur in het Warandepark. Mensen die hun boterhamdoos thuis vergeten zijn, kunnen ook in het park nog terecht voor een (gratis) broodje.

Feeërieën
’s Avonds vormt de antieke muziekkiosk het sfeervolle decor voor de Feeërieën, het zusterfestival van Boterhammen dat al aan zijn 14de editie toe is. Dit jaar geeft de Ancienne Belgique de artiesten op drie avonden carte blanche. De Brusselse contrabassist/elektronica producer Otto Lindholm is het eerst aan de beurt, gevolgd door een avond post classical met Echo Collective, dat zich waagt aan het vijfde album van Radiohead.

Jazzliefhebbers kunnen dinsdag twee keer terecht bij Moses Boyd: één keer als Binker en Moses en een keer als Moses Boyd Exodus, twee projecten van dezelfde talentvolle drummer.

Intussen is de naam ook bekend van de verrassingsact die op donderdag 24 augustus aantreedt. Niemand minder dan Girls in Hawaii geven dan een voorproefje van Nocturne, hun nieuwe album dat eind september uitkomt. Wereldse elektronica wordt vrijdag dan weer gebracht door Principe, een Portugees label dat drie van zijn veteranen opvoert: DJ Marfox, nidia Minaj en DJ Nigga Fox.

Alle concerten beginnen om 19 uur. Het programma van beide festivals vind je hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement