Brussels Philharmonic start webserie 'Taxi Flagey'

Het Brussels Philharmonic start met zijn eigen webserie Taxi Flagey. Daarin rijdt tv-journalist Vincent Verelst een muzikale gast uit eigen land naar de repetitie in Flagey en vraagt hem ondertussen uit over leven en werk. De eerste gast is componist en dirigent Dirk Brossé.

Het Brussels Philharmonic deelt dit seizoen het podium met enkele grote namen uit de Belgische muziekwereld. Om hen wat meer in de kijker te zetten, lanceert het orkest een eigen webserie Taxi Flagey met de gastmuzikanten in de hoofdrol. Daarbij worden ze thuis opgehaald met een klassieke Saab 900 en afgezet bij hun repetitie in Flagey. Intussen worden ze aan de tand gevoeld over hun werk en hun band met Brussel.

De eerste van zes gasten dit seizoen is dirigent en componist Dirk Brossé, die zowat permanent de hele wereld rondreist om orkesten te begeleiden. Toch is het nog steeds met veel plezier dat hij naar Brussel afzakt. “Hier is mijn carrière als dirigent begonnen”, zegt hij in de video (bekijk de volledige aflevering hieronder). “Ik studeerde ook enkele jaren aan het conservatorium van Brussel.”

Het concept doet denken aan die andere befaamde Amerikaanse taxireeksen, zoals Comedians in cars getting coffee met comedian Jerry Seinfeld of Carpool Karaoke met tv-presentator James Cordon. Dat is niet helemaal toevallig, zo geeft ook het Brussels Philharmonic aan. Maar door de specifieke setting van Belgische muzikanten in een mooie wagen op de Brusselse wegen is er verder geen enkele gelijkenis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement