De onmisbare 5 van dit weekend

Het druilerige weer lijkt definitief een einde te maken aan de zomer. Maar niet getreurd: met deze 5 zorgvuldig uitgekozen, niet te missen uitstapjes laten we de zon nog even schijnen. We selecteerden onder meer de grootste wijnbeurs van de Benelux, een loopwedstrijd in de kanaalbuurt en een expo met Brussels creatief talent.

Megavino @ Brussels Expo
Vrijdag 20 oktober – maandag 23 oktober

Brussel is dit weekend opnieuw het epicentrum voor de wijnliefhebber. Met Megavino strijkt immers de grootste wijnbeurs van de Benelux neer in Paleis 3 aan de Heizel. Aan de ingrediënten verandert er niets: met het wijnglas in de hand wandel je doorheen het salon en maak je kennis met 300 exposanten en duizenden wijnsoorten.

Verder staan er ook wijnwedstrijden, workshops en conferenties op het programma. Of kan je als echte foodie leren welke wijnen perfect van smaak zijn om te combineren met bepaalde gerechten tijden de foodpairing show cookings. Het gastland van deze editie is Bulgarije.

 

© Stadsgardeville (via Facebook)
Stadsgardeville @ Architecten BOB 361, Anderlecht
Vrijdag 20 oktober – zondag 22 oktober

Dat het in Brussel broeit van het artistieke talent hoeft niet meer te verbazen. Voor de jonge garde is het dan ook niet altijd eenvoudig om een eigen stempel te drukken op het Brusselse kunstenlandschap. Met Stadsgardeville namen vijf jonge creatievelingen vorig jaar het heft zelf in handen en zetten als collectief een eigen tentoonstelling op poten in de Ravensteingalerij.

De groep is intussen uitgegroeid tot een tiental jongelingen. Dit weekend stellen zij hun nieuw werk voor in het architectenbureau BOB 361 in Anderlecht. Verwacht je aan een mix van fotografie, schilderkunst, grafisch design en meubelontwerp. Inspiratie haalt het collectief – hoe kan het ook anders – uit Brussel.

 

Brussels Canal Run @ Molenbeek
Zaterdag 21 oktober, vanaf 14.00 uur

De sportievelingen onder ons kunnen terecht in Molenbeek voor de Brussels Canal Run. De loopwedstrijd met afstanden van 4, 9 of 13 kilometer is gemaakt op maat van jong en oud, beginneling en ervaren rot. Maar bovenal vormt het parcours de troef van deze jogging: vertrekken doe je aan de Ninoofsepoort en dan loop je heen en terug langs het kanaal tot in Anderlecht. En zo leer je al sportend ook dit bijzondere stukje stad kennen.

 

Museum Matinee @ Jubelparkmuseum
Zondag 22 oktober, 10.30 tot 14.00 uur

Het Jubelparkmuseum heeft enkele onevenaarbare topstukken in zijn collectie zitten. Niet alleen uit de Belgische geschiedenis, maar ook van landen en samenlevingen van over heel de wereld. Alleen is onbekend vaak ook onbemind. Daar wil het Brusselse Willemsfonds iets aan doen, en organiseert het rondleidingen met bijzondere gidsen. Onder meer Rick De Leeuw, misdaadauteur Toni Coppers en minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) brengen de verhalen van de stukken weer tot leven. De rondleidingen zijn gratis, maar inschrijven is verplicht!

 

© Maxime Delvaux
MAD Fashion Sales @ MAD
Zaterdag 21 oktober, 11.00 tot 18.00 uur

Wie nog steeds niet in het in april geopende MAD-gebouw is geraakt op de Nieuwe Graanmarkt, ziet zijn kans schoon met de MAD Fashion Days. Het Brusselse platform voor mode en design opent zaterdag de deuren voor Belgische designstukken aan scherpe prijzen. Van onder meer Filles à Papa, Annemie Verbeke en Rue Blanche vallen er koopjes te rapen. Ook zal er een installatie te zien zijn van styliste Linda van Waesberge.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
BRUZZ Magazine
deze week
  • Assita Kanko: 'De N-VA? Ik zit goed bij de MR'
  • Landbouw in Neerpede: hoe lang nog?
  • Weg uit Vlaanderen: hippe senioren verhuizen naar bruisend Brussel
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement