Philippe Geluck, cartoonist en bedenker van 'Le Chat', heeft het plan opgevat om in Brussel een 'Musée du Chat' te openen. Hij bereidt het project voor in samenwerking met Michel Draguet, directeur-generaal van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten.
De bedoeling is om een permanente expositieruimte met werk van Geluck en daarnaast ook een ruimte om het werk van jonge cartoonisten tentoon te stellen. In Brussel, "want daar is Le Chat geboren, het is mijn natuurlijke omgeving en daar zijn ook de mensen die mijn carrière gelanceerd hebben", meldt Geluck aan Le Soir. Hij geeft nog mee dat de knoop binnen de twee maanden wordt doorgehakt.

Le Chat bestaat inmiddels 25 jaar en staat op gelijke voet met striphelden als Kuifje en Guust Flater.

Om het bestaan van dit museum mogelijk te maken is er voor het gebouw en de inrichting ervan nood aan de steun van de overheid en het Brussels Gewest. In ruil hiervoor is Geluck bereid de helft van zijn werken te schenken aan het museum.

Minister van Financiën Didier Reynders is voorstander van het project. Hij juicht het initiatief toe en wil meestappen in het Brussels project dat hij "zowel cultureel als toeristisch" vindt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni