Eerste internationale salon voor hedendaagse kunst 'art3f' in Brussel

© Belga
22/09/2016

In Brussel vindt voor de eerste keer het internationale salon voor hedendaagse kunst 'art3f' plaats. Van donderdag tot zondag worden zo'n 20.000 mensen verwacht in Brussels Expo aan de Heizel. Daar maken een 200-tal exposanten hun opwachting, van onafhankelijke artiesten tot gerenommeerde nationale en internationale galerijen.

Nieuw is dat het salon, dat in Brussel minstens drie edities krijgt, internationale galerijen en artiesten verzamelt die hedendaagse kunst maken, iets wat tot nu toe geen enkel salon deed in de hoofdstad. "Dat is verrijkend", zegt directeur van het evenement Serge Beninca, die meteen ook de nadruk legt op de toegankelijkheid van het evenement.

Een groot deel van de gepresenteerde kunstwerken (schilderijen, sculpturen, foto's en keramiek) wordt verkocht tussen de 2.000 en 10.000 euro, "wat frustratie vermijdt bij amateurs die ze anders niet kunnen kopen omdat ze te duur zijn". "Er is kunst voor alle smaken en alle portemonnees", vat de directeur van het salon samen. Hij hoopt op een breed publiek. Er is onder andere omkadering voorzien voor kinderen.

Hoewel het merendeel van de vertegenwoordigde artiesten Frans is, zijn ook heel wat andere nationaliteiten van de partij, waaronder Belgen.

MEER INFO
www.art3f.com

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni