© Façades - de film (via Facebook)

Film van makers ‘Beau séjour’ in wereldpremière in Gent

LBU
© BRUZZ
12/10/2017
Ook in:
nl fr

De nieuw langspeelfilm van het Brusselse regisseursduo Kaat Beels en Nathalie Basteyns gaat zaterdag in wereldpremière op het filmfestival van Gent. Voor de Belgische release van Façades is het nog wachten tot 13 december.

Het Brusselse duo Beels en Basteyns is vooral bekend van de televisiereeksen Clan en het internationaal gelauwerde Beau séjour. Met hun nieuwe project Façades richten ze zich opnieuw op het grote scherm. De film is pas vanaf 13 december te zien in de Belgische bioscoopzalen, maar gaat wel deze zaterdag in wereldpremière op het filmfestival van Gent.

In de film staat Alex onverwachts op een kantelpunt in haar leven wanneer haar dementerende vader in de steek gelaten wordt door haar moeder. De behulpzame Alex trekt bij hem in en stelt daardoor haar eigen leven en huwelijk in vraag. Het drama tackelt op deze manier thema’s als geheimen, huwelijksperikelen en jeugdtrauma’s.

De hoofdrollen in Façades worden vertolkt door Natali Broods, Johan Leysen, Theo Maassen en Frieda Pittoors. Het scenario werd geschreven door Jan Pepermans. Antons Mertens nam plaats achter de camera.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni