Geen overrompeling bij Brusselse Biënnale

© tvbrussel
09/12/2008
Het bezoekersaantal van de Brusselse Biënnale valt tegen. De beoogde twintigduizend bezoekers worden niet gehaald. Volgens de organisatie was er te weinig geld om reclame te maken bij een breed publiek.

Begin december besliste de organisatie zelfs om de Biënnale tijdens de week te sluiten voor individuen. Enkel groepen komen er dan nog in. Zo reageerde de organisatie op de tegenvallende bezoekersaantallen.

Vandaag kopte de krant De Morgen dat de Brusselse Biennale voorlopig nog maar 9.000 bezoekers lokte. "Dat bericht is niet correct," zegt artistiek leider Barbara Vanderlinden. "De groepen, scholen en avondactiviteiten zijn er niet bijgeteld."

Toch geeft de organisatie toe dat het bezoekersaantal een stuk lager ligt dan verwacht. En dat heeft te maken met een beperkt budget. Volgens Barbara Vanderlinden moet de communicatie verzorgd worden met een budget van 80.000 euro. "Dat is niet veel, maar voor een jonge biënnale is het goed om te beginnen." Ter vergelijking: Kunstenfestivaldesarts heeft een budget van 300.000 euro per jaar voor zijn communicatie.

De kunstmanifestatie loopt nog tot 4 januari op vier verschillende locaties in Brussel. Het thema is 'modernisme'.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni