'Generatie B' van Vandecasteele gaat in première in Rotterdam

© Geertje De Waegeneer

De absurde comedy-reeks Generatie B, die auteur en stand-upcomedian Joost Vandecasteele en regisseur Pieter Van Hees voor Canvas maakten, kent zijn première op het Internationaal Filmfestival in Rotterdam, eind deze maand. Vanaf 8 februari is ze te zien op Canvas, zo meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

De eerste drie afleveringen van de nieuwe serie worden op het filmfestival vertoond binnen het themaprogramma A Band Apart, een ode aan de opkomst van de punkbeweging zo’n 40 jaar geleden. De komische reeks kiest resoluut voor de absurde comedy, met een nadruk op het generatieconflict tussen de jongeren op wiens schouders de nadelen van de economische crisis rusten, en de babyboomers die niet van plan zijn hun luxueuze comfort op te geven.

Generatie B werd grotendeels in Brussel ingeblikt. In de voornaamste rollen zien we onder meer Jeroen Perceval, Jeroen Van der Ven en Ella-June Henrard. Bij ons wordt Generatie B vanaf 8 februari op Canvas uitgezonden.

Brusselse selecties
Er zijn nog meer Brusselse producties die geselecteerd zijn voor het IFFR in Rotterdam. Eerder schreven we al dat Grands travaux, de documentaire van Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes over leerlingen van de beroepsschool Anneessens-Funck, er zijn internationale première kent. 

Ook de nieuwe film van Fien Troch, Home, maakt deel uit van het programma, net zoals de één-reeks Beau Séjour van de Brusselse dames Kaat Beels en Nathalie Basteyns.

Het filmfestival loopt van 25 januari tot 5 februari.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • De obesitas-epidemie: kwart Brusselse kinderen te dik
  • Adriana Costa Santos leidt vrijwilligersoperatie in Maximiliaanpark
  • De laatste week van Jean-Pierre Bruneau
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
deze week
  • Children of the revolution: Wiels remembers the lost art of Sophie Podolski
  • Laurence Vielle & Els Moors: dichters op ronde
  • Mathilde Renault: Chanteuse inspirée par la nuit
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
Neem een abonnement
Lees ook