Gezien: Honderden muziekliefhebbers voor Raymond

LBU
© BRUZZ
21/08/2017

Met verschillende honderden waren ze, de muziekfans die hun boterhammen kwamen opeten in het aangename muzikale gezelschap van Raymond van het Groenewoud. Met zijn Nederlandstalige hits trapte hij maandagmiddag de 28ste editie van Boterhammen in het Park op gang.

Toen de bard uit Schaarbeek rond het middaguur een gitaar om zijn nek drapeerde en zijn set goedgeluimd aanving, waren de weergoden er nog niet over uit wat de lunchpauze brengen zou. De muziekliefhebbers lieten het niet aan hun hart komen, want met vele honderden troepten ze samen rond de oude muziekkiosk in het Warandepark voor het eerste concert van Boterhammen in het Park.

Het toont aan hoe ongemeen populair Raymond veertig jaar na zijn klassieker ‘Meisjes’ nog steeds is, zelfs op de middag in een Brussels park. Met boterhammen in de ene en een pintje of colaatje in de andere hand zag het publiek even later ook de Antwerpse Slons Dievanongs het podium betreden, om in een bijzondere paringsdans verwikkeld te raken met de zanger die daarbij zijn bloemetjeshemd en T-shirt even kwijtraakte. De toeschouwers moesten er smakelijk om lachen.

Toen de zon nadien het pleit had gewonnen en de kiosk in een helder licht liet baden, klonken de uitbundige zangstonden waar van het Groenewoud op aasde, des te enthousiaster. Gezelligheid troef op Boterhammen in het Park dus, en dat al van bij de eerste gast.

Nog de hele werkweek treden er tijdens de middag Nederlandstalige muzikanten aan in de kiosk. ’s Avonds vinden op dezelfde plek de Feeërieën plaats. Alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, Gezien

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni