Het kasteel van Ribaucourt in Perk vormt het feeërieke decor voor het Paradise City festival. © Paradise City

‘Groenste festival’ Paradise City duurt dit jaar drie dagen

LBU
© BRUZZ
02/03/2017

Voor het derde jaar op rij strijkt het ‘groenste festival van België’ Paradise City eind juni neer aan het kasteel van Perk in Steenokkerzeel, net buiten Brussel. Voor het eerst duurt het festival drie in plaats van twee dagen.

Sinds 2015 onderscheidt Paradise City zich van andere muziekfestivals door zijn duurzame karakter. Het festival stelt alles in het werk om de ecologische voetafdruk tot een absoluut minimum te beperken. Dat doet het onder andere door groene energie te gebruiken, de productie van afval te beperken en ecologisch verantwoorde catering te voorzien.

Vorig jaar won Paradise City hiermee de GroeneVent Award van afvalverwerkingsmaatschappij OVAM. Het sterkt de organisatie in haar idee dat ook het publiek mee is met het groene concept, “zonder dat het een geitenwollensokken-verhaal wordt”. Paradise City hoopt op termijn ook uit te groeien tot een vaste waarde in de Belgische festivalkalender.

Dat doet het festival dit jaar door niet twee maar drie dagen zijn tenten op te slaan aan het kasteel van Perk in Steenokkerzeel, net ten noorden van de luchthaven van Zaventem. Voor vrijdagavond worden evenwel geen losse tickets verkocht. Enkel de houders van een camping- of weekendticket zullen op vrijdagavond 23 juni kunnen genieten van de beats op het festivalterrein.

De eerste namen op de affiche beloven ook dit jaar opnieuw een eclectisch festival, van indie tot elektro. Hebben hun komst naar Paradise City intussen bevestigd: Acid Pauli, Andhim, Audion Live, Jan Blomqvist & Band, John Talabot, Kornél Kovács en Pierre.

Het festival vindt dit jaar plaats van 23 tot 25 juni.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Muziek, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni