1553 home-0005-valide

'Home' van Fien Troch krijgt release in Frankrijk en Mexico

LBU
© BRUZZ
13/04/2017

De vierde langspeelfilm van Fien Troch, Home, zal binnenkort te zien zijn in Franse en Mexicaanse bioscoopzalen. De verdeelrechten zijn aan beide landen verkocht, zo meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds. Intussen draait de film ook in de Nederlandse zalen.

Het gaat goed met de internationale reis van Trochs laatste speelfilm. In Frankrijk werden de rechten van Home door JHR Films gekocht, in Mexico is Alfhaville Cinema de distributeur. Naast deze internationale deals blijft de film ook scoren op het festivalterrein met selecties in onder meer Istanbul, Hong Kong, Bogota, Lissabon en Jeonju in Zuid-Korea. De prent ging vorig jaar in wereldpremière op het filmfestival van Venetië.

Sinds 23 maart speelt Home ook in de Nederlandse zalen. De film kon daar op heel wat positieve kritieken rekenen, met lovende recensies in de dagbladen NRC Handelsblad en de Volkskrant.

Home vertelt het verhaal van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. Beiden hebben het moeilijk om met elkaar te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen. De film is momenteel niet meer te zien in de Brusselse zalen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni