Inpakkunstenaar Christo komt naar Brussel

© Marcio De Assis

Christo van het bekende kunstenaarskoppel Christo en Jeanne-Claude zakt eind oktober af naar Brussel. Er opent dan een overzichtsexpo van hun werk in het ING Art Center. Voor die gelegenheid zal Christo eerst nog een lezing geven in Flagey én een signeersessie in de Taschen boekhandel op de Zavel.

De 82-jarige Bulgaarse kunstenaar Christo en zijn wederhelft Jeanne-Claude, die in 2009 gestorven is, zijn vooral bekend van hun monumentale installaties waarbij ze grote bouwwerken en bekende plaatsen helemaal inpakken. Zo werd in 1995 gedurende een drietal weken bijvoorbeeld het Duitse parlementsgebouw in Berlijn, de Reichstag, in doeken gewikkeld.

Een ander spraakmakend werk is The Floating Piers, waarbij het koppel een reeks opvallende drijvende wandelpaden op het Italiaanse Iseomeer aanlegde zodat bezoekers van het vasteland naar de eilanden in het meer konden wandelen.

Een overzichtstentoonstelling van hun stadsprojecten reist eind oktober naar Brussel. Ter gelegenheid daarvan zakt ook Christo zelf af naar de hoofdstad. Op 23 oktober geeft hij een lezing in Flagey waar hij dieper zal ingaan op het creatieproces van enkele van zijn meest opmerkelijke projecten. Twee dagen later, op 25 oktober, organiseert boekhandel Taschen een signeersessie met de man.

De retrospectieve zelf, Christo and Jeanne-Claude. Urban Projects, opent eveneens op 25 oktober de deuren in het ING Art Center.

> Meet: Christo and Jeann-Claude. 23/10, 19.00, Flagey, Elsene
> Book signing with Christo. 25/10, 17.00, Taschen Boekhandel, Brussel

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Fietsersbond: 'Er zit een systeemfout in het Brussels verkeer'
  • Miljoenen voor openbare ruimte rond Zuidstation
  • Langspeelfilm van Patrick Van Antwerpen opnieuw uitgebracht
  • Lees online
deze week
  • Kaat Beels & Nathalie Basteyns: 'Niet iedereen wil Star Wars zien'
  • Melanie De Biasio: Jamais à bout de souffle
  • The Van Jets: The rock quartet releases the beast
  • Lees online
Neem een abonnement
Lees ook