Kunstenfestival PeriFeria strijkt neer in westrand rond Brussel

© BRUZZ
21/08/2017

Het gratis kunstenfestival PeriFeria zoekt voor zijn derde editie de westrand rond Brussel op. De festivalorganisatoren willen naar eigen zeggen "de rand van en rond Brussel bevragen en naar waarde schatten." Dat gebeurt met workshops, installaties, lezingen en voorstellingen.

Kunstenaars, lokale verenigingen, ontwerpers, activisten en onderzoekers organiseren op tien locaties tussen Machelen en Neerpede in Anderlecht een tiendaagse kunsthappening. Tegelijkertijd is er ook een aangepaste programmatie in de cultuurcentra van Strombeek en Dilbeek.

Het meest in het oog springt collectief Collective?. Het wil niet wachten op een nieuw voetbalstadion op de Heizelvlakte om een sportief evenement te lanceren, maar wil de Olympische Spelen in 2058 naar Brussel halen. In Neerpede bij Anderlecht, in de omgeving van de Olympische Dreef, komt het Olympische park van de toekomst. Met onder andere een artistieke zwemcompetitie van de zwembadactivisten Pool is Cool en een heus dopinglab met artistieke preparaten.

De derde editie van PeriFeria gaat van start op zaterdag 2 september. In 2013 zocht het festival de omgeving van het Woluweveld in de oostrand op. Twee jaar later streek PeriFeria neer in de noordrand, in het grensgebied tussen Brussel, Vilvoorde en Machelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni