Niet te missen dit weekend

Het kwik stijgt dit weekend tot 23 graden. Ideaal dus om er iets onvergetelijk van te maken met deze 5 zorgvuldig uitgekozen, maar niet te missen uitstapjes. We selecteerden onder meer een feest met hologrammen, een boekenverkoop en het Belgisch kampioenschap panna.

© Belgian Beats (via Facebook)
Holographic Dimensions 1.0 @ Paleis 12
Zaterdag 14/10, 21.00 > 06.00

Heb je je altijd al eens willen laten meevoeren op stevige beats terwijl hologrammen en andere 3D-visualisaties rondom jou opduiken? Met een, naar eigen zeggen, nooit eerder vertoonde show in België belooft Holographic Dimensions 1.0 precies dat: wervelende visuals en grote figuren die je dreigen omver te lopen. De benodigde 3D-bril krijg je er gratis bovenop!

De beats worden verzorgd door 15 artiesten. Onder andere de Duitse legende Boris Brejcha en revelatie Fjaak Live zullen er het beste van zichzelf komen geven, maar er is ook plaats voor Belgisch talent op de Belgian Beat Stage.

 

Boekenverkoop @ Muntpunt
Zaterdag 14/10, 10.00 > 18.00

Naar jaarlijkse gewoonte tracht Muntpunt haar overtollige karrenvrachten boeken, cd’s en dvd’s kwijt te geraken door hen aan te bieden aan spotprijzen. Alles is tweedehands, maar niet noodzakelijk oud. Ook recente titels waarvan de bib meerdere exemplaren in huis haalde, vinden hun weg naar de verkoop. En zo maakt Muntpunt plaats voor nieuw fascinerend werk.

 

1587 Grizzly Bear Approved Press Photo by Tom Hines 3-137056809
© Tom Hines
Grizzly Bear @ AB
Zaterdag 14/10, 20.00

Een baby, een verhuizing naar het platteland, een job als souschef en een echtscheiding: de vier muzikanten van het New Yorkse kwartet Grizzly Bear hadden het na hun vierde album al druk genoeg om ook nog aan nieuwe nummers te denken. Daar kwam deze zomer – gelukkig – verandering in. Hun nieuwe plaat Painted Ruins verraadt meteen ook een sense of urgency, want in interviews hebben de mannen al laten vallen dat er niet noodzakelijk nog meer albums aankomen. Het ritmische geluid en de hooks die de band groot maakten, zijn zaterdag te horen op het podium van de AB.

 

© Kris Vandekerkhove / INBO
Dag van het Zoniënwoud @ Zoniënwoud
Zondag 15/10, 10.00 > 16.00

De drie gewesten die samen aan hetzelfde zeel trekken, het is en blijft een zeldzaamheid. Maar voor de Dag van het Zoniënwoud zetten zowel Brussel, Vlaanderen als Wallonië hun schouders onder een evenement dat een van de oudste bossen van ons land in de schijnwerpers moet plaatsen.

Aan het Rood Klooster in Oudergem en elk van de vijf toegangspunten tot het bos (Watermaal-Bosvoorde in Brussel) worden geleide wandelingen, workshops houthakken en andere educatieve activiteiten georganiseerd. Een ideale gelegenheid dus om de rijkdom van het bos te ontdekken en tegelijk de mensen die dagelijks met het beheer bezig zijn beter te leren kennen.

 

© BX Brussels
Finale Belgisch Kampioenschap Panna @ Bozar
Zaterdag 14/10, 10.30 > 18.30

Een panna scoor je als je met twee straatvoetballers tegenover elkaar staat in een kleine arena en de ene de bal door de benen van de andere kan scoren. Na een zoektocht van zes maanden langs buurttornooien en provinciale wedstrijden staan dit weekend de 100 beste straatvoetballers van het land tegenover elkaar in Bozar om uit te maken wie zich tot Belgisch Kampioen mag kronen.

En daar stopt het niet: ook de bekendste straatvoetballer ter wereld, Séan Garnier, zal van de partij zijn. Deze Fransman kon enkele jaren geleden de Braziliaanse stervoetballer Neymar een panna geven, en katapulteerde zich zo zelf naar het sterrendom.

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Fietsersbond: 'Er zit een systeemfout in het Brussels verkeer'
  • Miljoenen voor openbare ruimte rond Zuidstation
  • Langspeelfilm van Patrick Van Antwerpen opnieuw uitgebracht
  • Lees online
deze week
  • Kaat Beels & Nathalie Basteyns: 'Niet iedereen wil Star Wars zien'
  • Melanie De Biasio: Jamais à bout de souffle
  • The Van Jets: The rock quartet releases the beast
  • Lees online
Neem een abonnement
Lees ook