© lyoncapitale.fr

Na vijftien edities in de Franse stad Lyon doet het muzikaal evenement Nuits Sonores dit weekend voor het eerst Brussel aan. In Paleis 10 en het Adam-museum staan er conferenties, debatten, live radio en optredens op het programma.

Nuits Sonores is een stedelijk, cultureel en artistiek laboratorium dat in 2003 in Lyon ontstond. "Als ontmoetingsplek voor ideeën, kunstprojecten en culturele initiatieven bouwt Nuits sonores al vijftien jaar aan een veeleisend en eigenzinnig panorama van hedendaagse onafhankelijke, elektronische en digitale culturen", zo luidt het bij de initiatiefnemers.

Dit weekend strijkt het evenement voor het eerst in Brussel neer en vindt plaats in Paleis 10 en het Adam-museum op de Heizelvlakte. Overdag wil het initiatief een debatforum en laboratorium zijn, terwijl de nacht is voorbehouden voor feestvierders en liefhebbers van elektronische muziek.

Zo gaat er op vrijdagnamiddag een conferentie door die wil nagaan hoe cultuur de basis kan zijn om een nieuw Europees project te ontwikkelen. Ook is er plaats voor live radio in het Radio Lab, in samenwerking met het tijdschrift 24h01 en de vrije internetradio Radio Panik. Op het tweedaagse muziekfestival in Paleis 10 maken onder meer DC Salas, Laurent Garnier en L’Or du Commun hun opwachting.

Verder is er ook een Extra!-programma, dat zich op andere plaatsen in de stad afspeelt. Het wil een soort van bonus zijn voor festivalgangers op zoek naar nieuwe artistieke voorstellingen. Zo is er vrijdagavond een aperitief in LaVallée en een queer dansfeest in het centrum van Brussel. In de Hortagalerij ten slotte worden er tentoonstellingen en installaties opgezet.

> Nuits Sonores en European Lab Brussel. 14/09 > 17/09, verschillende locaties, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, Muziek, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni