Paul Auster moet afzeggen voor de ouverture van het Passa Porta Festival op vrijdag 24 maart. De Amerikaanse auteur kampt met stembandproblemen.

Het tweejaarlijkse literaire Passa Porta festival zou normaal op vrijdag 24 maart beginnen met een gesprek tussen Annelies Beck en Paul Auster over zijn oeuvre en zijn nieuwste roman 4 3 2 1 in een uitverkocht Flagey.

Maar de organisatie zal het programma nu moeten omgooien want de schrijver zegt af met stembandproblemen. Dat schrijft De Standaard maandag. Hij mag niet spreken van zijn arts. De organisatie zoekt een nieuwe datum voor het gesprek met Auster.

Controverse
De openingsavond van het Passa Porta Festival krijgt zo een nieuwe invulling, en focust op literatuur en politiek. De Turkse Ece Temelkuran, de Iraans-Franse Négar Djavadi en de Colombiaan Juan Gabriel Vásquez delen hun inzichten over hoe we de wereld moeten lezen.

Temelkuran schrijft over controversiële onderwerpen in Turkije, zoals de Koerdische en Armeense kwestie, de vrouwenbeweging en politieke gevangenen. Djavadi won vorige week nog de Prix Première voor haar romandebuut Désorientale, en van Vasquez verscheen deze maand de Nederlandse vertaling van zijn boek De vorm van ruïnes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Cultuurnieuws, Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni