VeggieWorld lokt meer dan 5.000 bezoekers

© VeggieWorld

VeggieWorld Brussel trok dit weekend meer dan 5.000 bezoekers. “Hier zijn we tevreden mee,” zegt Nena Baeyens van EVA VZW. Bedoeling is dat de beurs volgend jaar terugkomt, met nog meer standjes.

De organisatoren hadden gemikt op 5.000 bezoekers voor de vegetarische beurs, en dat doel werd dus vlot gehaald. “Hier zijn we tevreden mee,” zegt Nena Baeyens aan BRUZZ. “Op zondag waren zo goed als alle standjes uitverkocht, een succes dus.”

Gevarieerd publiek
Volgens Baeyens trok de beurs ook een zeer gevarieerd publiek. Niet enkel de verstokte vegetariërs en veganisten trokken dit weekend naar Thurn & Taxis. Ook niet-vegetariërs zakten naar de beurs af, om meer te weten te komen over plantaardig eten.

Vegetarisch en veganistisch eten zit dus ook in België in de lift. Met 5.000 bezoekers hoeft de Brusselse editie van VeggieWorld niet onder te doen voor haar de Nederlandse tegenhanger in Utrecht. 

Nog groter
Gezien het succes is de Brusselse VeggieWorld-beurs voor herhaling vatbaar. Volgend jaar komt er “sowieso” een nieuwe editie, bevestigt Baeyens. Zij ziet zelfs nog groeipotentieel. “Verschillende standhouders hebben dit jaar nog wat afgewacht, de kans zit er dus in dat de beurs volgend jaar nog groter zal zijn.”

Of de beurs volgend jaar opnieuw in Thurn & Taxis zal plaatsvinden, is evenwel nog niet zeker.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement