Vergunning voor grootse renovatie Afrikamuseum

© brusselnieuws.be
09/11/2010
De renovatie en uitbreiding van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren kan eind 2011 of begin 2012 beginnen. De Regie der Gebouwen heeft zopas de stedenbouwkundige vergunning ontvangen. De werken zullen 2,5 jaar duren. In de zomer van 2012 gaat het museum voor anderhalf jaar dicht.

Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika heeft uiteindelijk besloten om de restauratie, renovatie en herinrichting van het bestaande museumgebouw gelijktijdig te laten uitvoeren met de bouw van het nieuwe inkompaviljoen. De Regie der Gebouwen ontving zopas de stedenbouwkundige vergunning van de Vlaamse overheid.

Het ontwerpteam onder leiding van architect Stéphane Beel kan nu het lastenboek van de werken opstellen. De eigenlijke bouwwerken kunnen eind 2011 of begin 2012 van start gaan. In totaal zullen die 2,5 jaar duren. Het museum zelf zal in de zomer van 2012 tijdelijk zijn deuren sluiten voor zo'n 1,5 jaar.

'Museum van wereldformaat'
In het Afrikamuseum staat een maquette van het project. De restauratie en renovatie moeten het museum aanpassen aan de noden en behoeften van de 21ste eeuw. "Een vernieuwd museum wordt gecreëerd met optimale publieksvoorzieningen; een zeer dynamisch, aangepast en aantrekkelijk museum van wereldformaat," aldus de Regie der Gebouwen.

De werkzaamheden vergen een investering van naar schatting 70 miljoen euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni