Zesde editie van Bozar Electronic Arts Festival start donderdag

© Bozar

De zesde editie van het Bozar Electronic Arts Festival palmt van donderdag 14 tot zaterdag 30 september opnieuw het Paleis voor Schone Kunsten in met zijn eigenwijze kijk op de elektronische kunsten. Naast de vele concerten krijgen ook de vrouwen dit jaar extra aandacht met de expo Tendencies.

Het multidisciplinaire festival is dit jaar al aan zijn zesde editie toe en tracht een zo breed mogelijke kijk te geven op de digitale cultuur en bij uitbreiding alle elektronische kunsten, van performance over muziek tot visuele kunsten. De openingsavond op donderdag gebeurt in samenwerking met Nuits Sonores, een festival dat na vijftien edities in het Franse Lyon voor het eerst de oversteek maakt naar Brussel.

Met Demultiplexia, een cybertheater dat neurowetenschappen met kunst en technologie verbindt, wil het de bezoeker vanaf dag één omver blazen. Tot eind september vinden er in Bozar nog verschillende performances plaats, onder meer van de Italiaanse kunstwetenschapper en artieste Michela Pelusio.

Verder staan er verschillende tentoonstellingen op het programma. In de expo Tendencies gaan zes vrouwelijke Belgische kunstenaressen aan de slag met werken die wetenschappelijke en technologische innovaties in vraag stellen, maar er ook over getuigen en ze integreren. Tegelijkertijd wil het festival zo de ondervertegenwoordiging van vrouwen in zowel de kunst- als de wetenschapswereld tegen gaan.

Tijdens de slotweek van het Bozar Electronic Arts Festival, van 26 tot en met 30 september, ligt de focus op elektronische en eclectische muziek. Blikvanger op de affiche en afsluiter van het festival is de Oscargenomineerde IJslandse componist Jóhan Jóhannsson, die onder andere de soundtracks voor Arrival en de nieuwe Blade Runner verzorgde. Daarnaast maken ook Ben Frost, William Basinski en Pantha du Prince hun opwachting.

> Bozar Electronic Arts Festival. 14/09 > 30/09, Bozar, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement